Nexer Network: Women Göteborg | Nexer
Skip to content

TVÅ FÖRFATTARE SOM VILL UPPLYSA VÄRLDEN

Varmt välkommen att träffa två fantastiska kvinnor som båda väljer författarskapet för att dela sin erfarenhet och kunskap och därmed bidra till att göra världen lite mer upplyst, lärd och insiktsfull.

Maria Larsson delar sin gripande story om att komma ut, vilket borde vara det enklaste i världen, men det är inte alltid så. Maria växte upp med sin tvillingsyster Eva under 1970-80-talet och på den tiden talade man nästan inte om homosexualitet, i alla fall inte i en småstad som Lidköping. Att berätta ens för varandra kändes omöjligt för tvillingsystrarna. Först vid 26 års ålder började de prata – och detta på grund av ett misstag. Maria har precis släppt romanen ”Nu blundar de som tror sig se” och nu delar hon sin story med oss.

Linda U Johansson vill med sina många år i techbranschen upplysa världen om sin syn på framtiden gällande generativ AI, eCommerce och Metaverse. Linda har skrivit boken ”Metaverse Mayhem – AI och Metaverse, vad händer nu?” Denna banbrytande bok ger en unik inblick i Metaverse-världen och utforskar kopplingarna mellan AI och Metaverse. Med sina insikter och analyser från boken tar Linda med oss på en spännande resa som ger en förståelse för vad som väntar oss i framtiden. Lindas framträdanden kombinerar insiktsfulla trender och hennes egen personliga resa, vilket inspirerar med en ny vision av vad som väntar.
 
Välkommen till en kväll full av kunskap, inspiration, nätverkande och skratt.

När? Måndag 11 december kl 17:30-20:00. Mingel, bubbel och enklare tilltugg från kl 17:30. Programstart kl 18:15
Var? Nexer, Lindholmspiren 9, Göteborg
OSA: 4 december (begränsat antal platser – först till kvarn gäller)
Frågor? Kontakta oss på info@nexergroup.com

Detta är en kostnadsfri nätverksträff och vi uppskattar tidig information om du behöver avboka ditt deltagande.

Eventet är fullbokat – anmäl dig till väntelistan!

VÅRA FANTASTISKA TALARE

LINDA U JOHANSSON

Med över 25 års branscherfarenhet är Linda en av Sveriges främsta experter inom Metaverse och AI. Hon är känd för sin strategiska skicklighet inom ehandel, digitala trender och Metaverse, och har etablerat sig som en framåtblickande futurist som ständigt utmanar gränserna och omdefinierar möjligheterna. Redan 1997 började Linda sin resa in i Virtual Reality, och sedan dess har hennes passion för denna transformerande teknologi bara växt sig starkare. Idag är hon stolt VD för Swedish Metaverse Center, ett institut som utbildar och certifierar ledare inom Immersive technologies. Under sin imponerande karriär har Linda gjort enastående insatser inom e-handelsbranschen. Hon har spelat en avgörande roll i lanseringen av e-handelslösningar för företag som Volvo Cars och Lynk & Co, vilket visar på hennes djupa förståelse för branschen. Som tidigare VD för Knowit och Konsultchef på Sigma har Linda gjort bestående avtryck inom IT-branschen i Sverige.

MARIA LARSSON

Maria Larsson har en bakgrund inom kulturbranschen och har bland annat arbetat på Mölndals Stadsmuseum, där hon tillsammans med museet byggde deras första hemsida på 1990-talet. Därefter sadlade Maria om och jobbar sedan drygt 20 år tillbaka inom IT-branschen i Göteborg. Mestadels har hon arbetat som IT-konsult och konsultchef (bland annat på Nexer), men sedan snart två år är hon linjechef på ett produktbolag inom flygindustrin i Göteborg.

Maria Larsson har under hösten släppt sin bok Nu blundar de som tror sig se, en roman som bygger på hennes egen ”Komma ut-historia”. Maria Larsson är autodidakt och skrivandet har varit en naturlig del och ventil under hela livet. Hon har fått dikter publicerade i diverse tidskrifter, bland annat Lyrikvännen, och medverkar i boken Finns det möjligen nån mer… (Verbum, 1998). Nu blundar de som tror sig se är hennes debut i romanform.

kvällens moderatorer

BEATRICE SILOW

Beatrice är kommunikations- och kulturchef på Nexer Group. Hon brinner för att göra skillnad och är engagerad i mångfalds- och jämställdhetsinitiativ. Hon har en civilingenjörsexamen från Chalmers och en bred bakgrund inom techbranschen. Beatrice var med och startade Nexers kvinnliga nätverk 2014 och har varit med på de flesta av träffarna.

LINDA SAMUELSSON

Linda är vice VD på Nexer Recruit och har en magisterexamen i psykologi från Göteborgs universitet och är specialiserad på rekrytering och coachning. Hon brinner för att bygga relationer med människor för att hjälpa dem att växa – allt detta strävar hon efter på sin LinkedIn-profil där jämställdhet, ledarskapsförmåga och smarta rekryteringstips diskuteras öppet bland kollegor.

när?

Måndag 11 december kl 17:30-20:00

Mingel, bubbel och enklare tilltugg från kl 17:30

Programstart kl 18:15

Frågor?

Kontakta oss på info@nexergroup.com

ANMÄL DIG TILL VÄNTELISTAN

Eventet är fullbokat. Fyll i dina uppgifter för att registrera dig till väntelistan. Vi informerar dig om en plats blir ledig.