Skip to content

OM
DREAM BIG

TÄVLING FÖR DIGITALA ENTREPRENÖRER OCH TECH-INNOVATÖRER

Vill du ta din idé till nästa nivå? Dream Big är en entreprenörs- och innovationstävling inom digitalisering och tech. En global tävling med aktivt jämställdhetsperspektiv. Arrangerad av Nexer. Tävlingen är öppen för nytänkande, entreprenörsdrivna människor som vill förverkliga sina affärsidéer. Det kan handla om en service- eller konsultverksamhet, eller en helt ny produkt.

TÄVLA SOM TEAM ELLER INDIVIDUELLT

Alla kan tävla, antingen som team eller individuellt. Men oavsett vem du är, eller var du befinner dig i världen, så är du intresserad av att driva en start-up. Affärsidén får inte vara kommersialiserad, dvs. ännu inte introducerats på marknaden.

Nexer erbjuder support inom våra expertområden strategi, teknik, försäljning och marknadsföring. Prissumman uppgår till max 1 miljon kronor och anpassas efter vinnarens behov av kapital, kompetens, teknisk know-how, marknadsföring, säljsupport, mentorskap eller nätverk.

VÄGEN FRAMÅT

1. Ansökningsperiod

24 maj – 19 september 2021

3. PiTcha för juryn

Presentation av nominerade idéer i slutet av oktober

2. Information till nominerade

Under oktober 2021

4. Prisceremoni

I samband med Nexer Summit den 25 november

JÄMLIK OCH GLOBAL

Målet med Dream Big är att skapa en bättre framtid; att lotsa fram en idé som gör skillnad. Jämlikhet är viktigt för Nexer och därför består juryn av lika delar kvinnor och män. Det är de tävlandes innovationshöjd, entreprenörskraft, affärs- och tillväxtpotential som avgör vem som vinner – inte deras genus.

Generellt sett är det ofta svårare för kvinnliga entreprenörer att få in startkapital och därmed en chans förverkliga sina affärsidéer. Det finns fortfarande fördomar om att kvinnor skulle vara mindre kapabla än män när det gäller affärer och risktagande. Det stämmer självklart inte: kvinnor och män är precis lika kvalificerade att driva företag. Om någon skulle tvivla, så stöds detta av flera forskningsrapporter. Luleå Tekniska Universitet har jämfört över 20 ekonomiska indikatorer i företag med kvinnligt och manligt ledarskap – och deras forskning visar ingen skillnad.

VINNARENS MÖJLIGHETER

Vinnaren av Dream Big Nexer Innovation Race 2021 får hjälp att genomföra sin fantastiska idé. Dels via ett startkapital, dels via kvalificerad rådgivning. Varje idé skiljer sig åt och det gör också behoven. Vinstsumman ger dig chansen att investera i det du behöver för att nå dina mål och förverkliga din dröm.

Nätverkande

Vill du få kontakt med rätt människor för att testa din idé eller hitta ett framtida partnerskap? Tack vare Nexers omfattande nätverk kan vi sätta dig i kontakt med rätt företag och personer.

Trygghet

Att kliva ut i det okända kan vara skrämmande. Vi vill att du ska lyckas och hjälper gärna till att minska riskerna. Vi är ett stort företag och kan erbjuda en trygg hamn varifrån du kan fokusera på din idé. Som ett anställningsavtal eller en inspirerande arbetsplats.

Kontakta oss

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Skicka ett email till dreambig@nexergroup.com, eller kontakta Beatrice Silow på beatrice.silow@nexergroup.com, +46 703791506

Never miss a thing With Nexer’s newsletter you get all the latest updates on everything we do.

With Nexer’s newsletter you get all the latest updates on everything we do.