Skip to content

DREAM BIG

NEXER INNOVATION RACE

Dream Big är en global och jämlik tävling för entreprenörer som drömmer om att skapa en ny tjänst eller produkt inom digitalisering och tech. Av de 168 som sökte valdes fyra finalister ut som fick pitcha sina idéer för juryn.

Vinnaren korades under Nexer Summit den 25 november och fick motta en check på 1 miljon SEK. Ta del av prisceremonin, vinnarintervjun och samtliga finalistbidrag nedan!

FÖLJ MED PÅ RESAN

PITCHDAG

Finalisterna presenterar sina idéer för juryn.

VINNARINTERVJU

Möt 2021 års vinnare: Arby Leonian från Thermaiscan.
Dream Big

JURYNS MOTIVERING

”Genom att kombinera rätt människor och färdigheter har det vinnande teamet skapat en smart lösning som övervinner såväl geografiska som samhälleliga hinder och utbildningsbarriärer för att minska mänskligt lidande och öka livskvaliteten. Lösningen är innovativ, skalbar och kostnadseffektiv, och innebär ett paradigmskifte inom global hälsovård.”

Vinnare: Thermaiscan

Thermaiscans innovation möjliggör tidig upptäckt av bröstcancer med hjälp av AI, värmekamerateknik och en smartphone. Produkten passar perfekt för mini-kliniker, primärvården samt sjukvårdare som besöker patienter i hemmet, alternativt åker ut till landsbygden. Utöver att det är en portabel lösning kan en icke-specialist utföra undersökningen genom att låta AI:n analysera värmekamerabilden.

Finalist: Compular

Med hjälp av en innovativ mjukvara kan Compular simulera och analysera optimala kemiska sammansättningar för att åstadkomma den smartaste energilagringen. Det leder till mer miljövänliga batterier med både högre energidensitet och längre livslängd – vilket i sin tur bidrar till övergången till ett mer hållbart samhälle.

Finalist: Navari

Navaris innovation kan förbättra livssituationen för personer som diagnostiserats med levercancer. Tekniken förenklar navigering under titthålsoperationer och ökar precisionen vid borttagning av cancertumörer. Med hjälp av AR-projicering av tumören ser kirurgen en liveuppdaterad bild i realtid och får därmed en exakt överblick över hur tumören sitter, hur stor den är och hur den ser ut.

Finalist: Swiftly

Swiftly är en digital plattform som använder machine learning för att automatisera anställningsprocessen för företag, rekryterare och arbetssökande. Deras mål är att koppla ihop rekryterare och arbetssökande i ett neutralt, självförsörjande ekosystem utan att avslöja någon personlig information innan intervjun. Swiftlys AI sköter hela processen fram till intervjun.

Kontakta oss

Har du några frågor?

Skicka ett email till dreambig@nexergroup.com, eller kontakta Beatrice Silow på beatrice.silow@nexergroup.com, +46 703791506

DET HÄR ÄR NEXER

Nexer är ett globalt teknikföretag som leder den digitala revolutionen med en inspirerande vision om en bättre framtid. För våra kunder, medarbetare och världen i stort.

Nexer har 1900 experter i tio länder och driver förändring på ett agilt och framåtlutat sätt. Genom långvariga partnerskap stöder Nexer kundernas digitala transformation med stor kunskap inom strategi, teknik och kommunikation. Före 2021 hette vi Sigma IT.

EN LOVANDE FRAMTID MED NEXER
På Nexer älskar vi att ta oss an spännande utmaningar. För att skapa fantastiska lösningar behöver vi fantastiska människor. Är du en del av vår framtid? Kika på karriärsidan och hitta din nästa utmaning!