Träffa juryn - DreamBig
Skip to content
MENU

  Träffa juryn

  Vi är glada att presentera våra experter i den jämlika juryn. Juryns medlemmar har stor erfarenhet av entreprenörskap och digitalisering. Den är 100% genusneutral, 50/50 kvinnor respektive män. Vi vill ge alla samma möjligheter att drömma och lyckas. Vi är övertygade om att jämlikhet ger bäst resultat och bidrar till en framgångsrik tävling.

  JURYMEDLEMMAR

  MALIN FRITHIOFSSON

  Vd för Women In Tech Venture Studio, styrelseledamot för svenska AI-fonden och Angel Investments, samt Jämställdhetsexpert. Malin har många metaforiska hattar på sig i sitt arbete med företagsskapande, nystartade investeringar, innovation och jämlikhet. 2021 var hon finalist för Årets IT-kvinna i Sverige – och vann titeln ”Årets startup-ekosystemsupporter” vid Global Start-up Awards.

  LARS KRY (JURYNS ORDFÖRANDE)

  Vd på Nexer och styrelseledamot i ett flertal organisationer.

  JOhan Magnusson

  Professor i informationssystem vid Göteborgs universitet och chef för SCDI (Svenskt centrum för digital innovation). Johans forskning och undervisning utforskar skärningspunkten mellan styrning och digital transformation i stora organisationer, främst inom den offentliga sektorn. Han belönades nyligen med Kjell Hultman-stipendiet för sitt bidrag till IT-användningen i Sverige och är med på Tech50 som listar de 50 mest inflytelserika personerna inom tech 2022.

  LINDA WOXNEBORN

  Linda började sin karriär inom reklambranschen där hon fokuserade på att bygga och lansera varumärken. Karriären fick en ny riktning när hon gav sig in i rekryteringsbranschen, där hon så småningom fick en chefsroll inom IT-konsultbranschen. Nyligen tog Linda över rollen som vd på Xenit – ett företag som fokuserar på moln- och digital transformation.

  ARBY LEONIAN

  Arby har en bakgrund inom pedagogik, sjukvård och brandbekämpning, men har sedan 2016 verkat inom IT-branschen. Sedan dess har det mesta av Arbys fokus legat på digital affärs- och produktutveckling inom AI och blockkedjeindustrin. Förra året pitchade Arby i Dream Big och vann 1 miljon SEK för sin tech startup Thermaiscan och deras lösning för bröstcancer-screening

  NORA BAVEY

  Nora är den prisbelönta varumärkesstrategen som blev techentreprenör och General Partner på det nordiska riskkapitalbolaget Unconventional Ventures, vilka arbetar för ökad mångfald och inkludering i techbranschen. Med sin förståelse och fokus på hållbarhet, DEI och framtida trender bygger hon ekosystem i Norden såväl som i Europa för att dra nytta av den potential hon ser gå förlorad idag.

  Nora utsågs till en av de 50 mest inflytelserika personerna i Tech 2022, Viktigaste kvinnliga investerare 2021, Årets förebild 2020 och en av 101 Sustainability Leaders i Sverige 2020.

  Minna Dahlberg

  Minna är en kreativ och målinriktad marknadschef med över 20 års erfarenhet från detaljhandel, dagligvaruhandel och försäkringsbranschen. Hon har ett brinnande intresse för affärsutveckling, försäljning och marknadsföring och jobbar hårt för att nå resultat. Utöver sin långa erfarenhet från ledande befattningar inom marknadsföring och försäljning med P&L-ansvar har Minna även varit delaktig i att lansera och utveckla en ny detaljhandelskedja (start-up) och varit styrelseledamot i flera bolag. 2014 utsågs Minna till Årets marknadschef i Sverige.

  Tomas Frimmel

  Tomas har mer än 20 års erfarenhet från IT-branschen. Han började på Microsoft 2005 som en del i förvärvet av IT-säkerhetsföretaget Sybari Software och ingick i Redmonds Incubation organisation. 2010 tog Tomas plats i den svenska ledningsgruppen som direktör för Microsoft Sveriges SMB/SMC och partnerverksamhet, innan han år 2012 fortsatte till rollen som direktör för segmentet Enterprise Commercial.

  Tomas ledarskap och ansvarområden är ankrade genom strategiska partnerskap med kunder och partner för att stärka Sveriges konkurrenskraft och realisera en hållbar digitalisering av Sverige.

  JURYNS BEDÖMNING

  INNOVATION

  Hur innovativ är idén och hur stora möjligheter har den att lyckas på marknaden?

  TEKNISK IMPLEMENTERING

  Ger den tekniska implementeringen av produkten eller tjänsten en framtida tillväxtmöjlighet som motsvarar affärsbehovet?

  AFFÄRSPOTENTIAL

  Vilken marknadspotential har affärsidén?

  ENTREPRENÖRSKAP OCH AFFÄRSSINNE

  Är deltagaren tillräckligt realistisk, passionerad och engagerad för att lyckas förverkliga sin affärsidé på ett framgångsrikt sätt? Är viljan att lyckas tillräckligt stark?

  Juryns beslut kan inte överklagas.