Skip to content

TRäFFA JURYN

Vi är glada att presentera våra experter i den jämlika juryn. Juryns medlemmar har stor erfarenhet av entreprenörskap och digitalisering. Den är 100% genusneutral, 50/50 kvinnor respektive män. Vi vill ge alla samma möjligheter att drömma och lyckas. Vi är övertygade att jämlikhet ger bäst resultat och bidrar till en framgångsrik tävling.

JURYNS MEDLEMMAR

LENA APLER

Entreprenör och grundare av Collector Bank. Har fått flera näringslivsutmärkelser, bl a näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör två år i rad. Hon är även medgrundare till Nätverket 17 som jobbar för att få fler kvinnor att bygga storbolag. Just nu är Lena aktuell
som en av fem drakar i SVTs Draknästet.

VIKTOR FRISK

Mediaspecialist och driven entreprenör som redan i unga år förstod potentialen i digitala medier. Han är också medgrundare till Reach Media, som hjälper företag att skapa bättre resultat och maximera räckvidden i sociala medier. Viktor är också artist, författare och influenser.

MALIN FRITHIOFSSON

Programchef Startup Norway, ordförande Women in Tech – Göteborg, grundare av WITGBG Venture Studio och VD för mikroinvestföretaget ”by the (v) sea”. Malin har många metaforiska hattar på sig i sitt arbete med riskkapital till unga bolag, startupinvesteringar, innovation och jämlikhet. År 2021 var hon finalist i årets IT-kvinna i Sverige – och tog hem titeln ”Start-up ecosystem supporter of the year” vid Global Start-up Awards.

Läs mer

LARS KRY (JURYORDFÖRANDE)

VD för Nexer och styrelsemedlem i flera organisationer.

JOHAN MAGNUSSON

Professor vid Göteborgs Universitet, Ordförande för Department of Applied IT och chef på SCDI Gothenburg (Swedish Center for Digital Innovation). När Johan inte forskar eller undervisar, är han engagerad som rådgivare, primärt till större organisationer och som styrelseledamot.

TUVA PALM

Digitaliseringsexpert, styrelseledamot, affärsängel och exekutiv rådgivare till företag i expansionsfasen. Tuva är CPO för Utopia Music, leder STHLM TECH Meet up och är medgrundare av SHE Invest. Hon är en av Sveriges mäktigaste tech-kvinnor och känd för att ha digitaliserat och expanderat företag som Klarna och Nordnet.

BINETTE SECK

CSR och Academy Lead vid Space, Europas första och största digitala kulturcenter i Stockholm. Hon är också partner i iCog Everyone Can Code och konceptledare på Changers Hub. Binette har arbetat inom tech i över 14 år, varav många på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Binettes karriär har fört henne från barndomen i Tensta, Paris och Dakar till att idag rankas som en av Sveriges 33 främsta kvinnliga tekniska ledare.

Läs mer

Erik Jivmark

VD på Volvo Car Mobility, ett företag han var med och startade och som nu vuxit till 150 medarbetare och mer än 150 000 registrerade användare i Sverige. Han har ett designdrivet förhållningssätt och tillämpar agila värderingar och principer vid både produktutveckling och organisationsbyggande. Erik har även över 10 års internationell erfarenhet av arbete i andra ledande företag. Han lanserade den första globala e-handelslösningen för Volvo Cars.

JURYNS BEDÖMNING

Med sin expertis och erfarenhet inom innovation, digitalisering och start-ups bedömer juryn följande:

AFFÄRSPOTENTIAL

Vilken marknadspotential har affärsidén?

INNOVATION

Hur innovativ är idén och hur stora möjligheter har den att lyckas på marknaden?

ENTREPRENÖRSKAP OCH AFFÄRSSINNE

Är deltagaren tillräckligt realistisk, passionerad och engagerad för att lyckas förverkliga sin affärsidé på ett framgångsrikt sätt? Är viljan att lyckas tillräckligt stark?

TEKNISK IMPLEMENTERING

Ger den tekniska implementeringen av produkten eller tjänsten en framtida tillväxtmöjlighet som motsvarar affärsbehovet?

Result

Juryns beslut kan inte överklagas.

Never miss a thing With Nexer’s newsletter you get all the latest updates on everything we do.

With Nexer’s newsletter you get all the latest updates on everything we do.