OFFENTLIG SEKTOR 3.0  | Nexer
Skip to content

OFFENTLIG SEKTOR 3.0 

Framtidssäkra din verksamhet med AI, datasäkerhet och Generation Z  

Välkommen till en inspirerande förmiddag som belyser framtidens offentliga sektor med fokus på AI, datasäkerhet och kompetensförsörjning. Våra talare kommer att dela med sig av spännande insikter och ge handfasta råd som du kan använda för att skapa en bättre framtid för din organisation och samhället i stort. Det kommer också att finnas utrymme för nätverkande med experter och att utbyta erfarenheter med kollegor från andra organisationer.   
 
När: Tisdag den 21 november kl 09:00 – 12:00 (registrering och kaffe från 08.30)   
Var: Valhallavägen 117G, Stockholm  

Bortom hype och buzzwords: AI och datasäkerhet i offentlig sektor

Artificiell intelligens (AI) och cyber security är några av de hetaste buzzworden i världen just nu. Men med all hype är det lätt att glömma bort de verkliga riskerna och möjligheterna. I denna session går David Österlindh och Jesper Svegby igenom hur offentlig sektor kan dra nytta av generativ AI och reder ut begrepp som data governance, supply chain security och riskkvantifiering. Missa inte detta tillfälle att få en komplett överblick samt tillgång till konkreta tips och verktyg som skapar verklig effekt för din verksamhet.   
  
David Österlindh är VD för Nexer Insight och en erfaren ledare, strategisk innovatör, chef inom teknik och data samt digital strateg. Under sin karriär har David framgångsrikt identifierat luckor på befintliga marknader för disruptiva tekniker, som t ex IoT, data och AI, och utvecklat dessa från idé via implementering till skala och kommersialisering.  
 
Jesper Svegby är VD för Nexer Cybersecurity och har varit verksam inom Cyberområdet sedan millenieskiftet. Jesper arbetade i huvudsak internationellt inom produktbolag i 17 år, t ex Pointsec och Check Point, för att sedan växla över till tjänstebaserade säkerhetsföretag. Jesper bär på en stor passion kring att maximera effekten av nedlagt säkerhetsarbete med målbilden att få säkerhet att bli affärsrelevant, vilket är viktigare än någonsin i dagens konjunktur och osäkra omvärld.

OpenAI och kognitiva tjänster i offentlig sektor: En startguide

Utforska potentialen av OpenAI och kognitiva tjänster inom offentlig sektor tillsammans med Carl Tönseth, Business Manager på Nexer Insight. Lär dig hur dessa verktyg kan integreras med säkra informationskällor på en dataplattform för att smidigt bygga effektiva tjänster. Sessionen inkluderar även två konkreta kundexempel från kommuner för att illustrera möjligheterna. 
 
Med nästan två decenniers erfarenhet inom IT-branschen har Carl Tönseth fängslats av hur tekniken kan forma vårt dagliga liv, vilket har lett honom till en givande karriär inom tekniksektorn. Han tror starkt på teknikens omvandlingspotential, och hans nyfikenhet ger bränsle åt hans vision om en framtid där AI spelar en central roll. Med en genuin passion för teknik och stor nyfikenhet ser Carl framför sig en framtid där AI leder till betydande framsteg inom olika sektorer. 

Kompetensförsörjning i offentlig sektor – hur attraherar vi Generation Z?  

Offentlig sektor står inför en enorm utmaning: att attrahera och behålla utvecklare, AI-experter och dataanalytiker. Konkurrensen om dessa kompetenser är stenhård, särskilt när privata företag också tävlar om dem. Hur kan offentlig sektor vinna kampen? I denna session kommer Lars Eidenvall att dela värdefulla insikter om vad Generation Z värderar hos en arbetsgivare och ge konkreta tips på hur offentlig sektor kan skapa en miljö där framtidens techtalanger trivs och får förutsättningar att blomstra.  
  
Lars Eidenvall är Director Business Academy och ansvarig för forskning, analys, och teknikutveckling på Kairos Future. Han har en bred internationell yrkeserfarenhet från såväl akademi som näringsliv där han bland annat arbetat som forskningskoordinator, Docent, IT-chef, projektdirektör, konsult och VD. Lars är civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik samt teknologie doktor i medicinsk teknik från Linköpings universitet.  

när?

Tisdag den 21 november kl 09:00 – 12:00 (registrering och kaffe från 08.30)

var?

Valhallavägen 117G, Stockholm 

frågor?

Kontakta oss på nexergroup@nexergroup.com