NNW Skövde 11 Maj 2023 - Registration closed | Nexer
Skip to content

FINN DIN INRE KRAFT

Torsdagen den 11 maj är det premiär för det kvinnliga nätverket Nexer Network Women i Skövde. Nätverket finns sedan tidigare på många orter i landet och nu startar vi i Skövde.

Det blir en kväll att mötas, mingla och bli inspirerad av tre kvinnor som med stor passion och kraft bidrar till att göra världen till en bättre plats. Kvällen börjar med ett förmingel där vi bjuder på dryck, snacks och dagen till ära chokladbollar då det är chokladbollens dag.

Vi presenterar stolt Anna-Karin Johnson, ägare till Ärligt Talat – föreläsning inom kommunikation, som kommer berätta om hur du kan identifiera härskartekniker och bemöta dem.

Vi fortsätter kvällen med att lyssna på Leona Larsson och Marie Ekman som är verksamhetsansvarig respektive ordförande för Kvinnohuset Tranan som berättar om hur de arbetar med att stödja och stärka utsatta kvinnor.

Vi avrundar med ett härligt eftermingel där vi bjuder på enklare förtäring och dryck.
 
Välkommen till en kväll full av nätverkande, inspiration och skratt!

När?
Torsdag 11 maj, kl 17:00-20:00
Välkomstdrink med mingel från kl 17:00
Programstart kl 17:30
Eftermingel med enklare förtäring 19:00-20:00

Var?
Aspö gård, Södra Aspövägen, Skövde

OSA:
Senast 4 maj (begränsat antal platser)
Detta är ett kostnadsfritt event och vi uppskattar om du informerar oss så snart som möjligt vid eventuella förhinder.

Frågor?
Kontakta oss på info@nexergroup.com

Anmälan är stängd.

våra talare

ANNA-KARIN JOHNSON, ÄGARE TILL ÄRLIGT TALAT

Anna-Karin Johnson är journalisten som blev kommunikatör och nu driver sitt företag Ärligt Talat. Efter tio år som journalist och nu med över 20 år som kommunikatör i bagaget håller hon runt om i landet både föreläsningar och heldagskurser om framför allt härskartekniker; hur vi identifierar och bemöter dem.

Det finns många teorier om härskartekniker och olika åsikter om hur många tekniker som kan finnas. När Berit Ås lade fram sina teorier på 1970-talet hade hon identifierat fem tekniker: Osynliggörande, Förlöjligande, Undanhållande av information, Dubbelbestraffning och Påförande av skuld och skam.

Det bästa sättet att motverka härskartekniker är kunskap. I och med att vi förstår vad det är som händer när härskarteknikerna utövas och kan identifiera dem, kan vi också bemöta dem och bekräfta den som är utsatt. Det finns fantastiska verktyg som vi kan ha nytta av och som vi alla bär omkring på – ett av dem är vår egen hjärna.

LEONA LARSSON, VERKSAMHETSANSVARIG KVINNOHUSET TRANAN
MARIE EKMAN, ORDFÖRANDE KVINNOHUSET TRANAN

Kvinnohuset Tranan tillhör riksförbundet Unizon och är en feministisk förening. Som en partipolitiskt och religiöst obunden förening arbetar Tranan aktivt för att motverka alla former av våld. Föreningens syfte är att få våldet att upphöra genom ökad kunskap om mäns våld mot kvinnor i allmänhet och våld i nära relationer i synnerhet.

1 av 4 blir någon gång utsatt för våld i en nära relation. En vanlig missuppfattning är att våld måste ge fysiska skador. Så är det inte, man kan vara utsatt för våld på många andra sätt. Vi brukar prata om psykiskt, digitalt, fysiskt, sexuellt, ekonomiskt, materiellt, socialt, latent våld och försummelse.

Kvinnohuset Tranan samverkar, bedriver opinionsbildande verksamhet samt skapar debatt kring dessa frågor.

VÅR MODERATOR FÖR KVÄLLEN

PETRA HOLMBÄCK, BUSINESS AREA MANAGER NEXER MID

Petra är Business Area Manager för region Mid och ansvarar för fyra Nexerkontor, Skövde, Jönköping, Linköping och Växjö. Nexer Mid omfattar ca 60-talet medarbetare som arbetar med digitalisering hos våra kunder, som t ex Volvo, Saab och Husqvarna men även offentliga aktörer såsom Skövde kommun, Jordbruksverket och ett flertal energibolag.

Petra lever, leder och agerar utifrån Nexers ”Put your heart in it and make it happen” ❤.