Skip to content
Career

Projektledare / Agil ledare till Nexer

Role

IT Business Consultant

Competence

Data/IT

Publication date

20 Apr 2022

Country

Sweden

City

Karlstad

Application deadline

30 Jun 2022

Vill du ta nästa steg som konsult tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor som brinner för digitalisering, teknik och kommunikation? Vi söker vi dig som har en stor passion för agilt ledarskap och/eller projektledning och älskar att coacha, facilitera, leda utveckling, driva förändring, agera rådgivare och tycker att konsultrollen är spännande och utvecklande.

Inte nog med det! Vi kan även erbjuda dig en otroligt spännande resa då vi är i uppstarten av en ny affärsenhet i Karlstad! En resa där du kommer få en central roll, där dina tankar och idéer tillsammans med alla andras, kommer forma det som ska bli vårt framtida Nexer i Karlstad. Helt enkelt en fantastisk möjlighet att skapa den arbetsplats och den lovande framtid vi vill ha - tillsammans!

Vad går jobbet ut på?

I denna breda roll kommer du att arbeta i mycket intressanta uppdrag hos våra kunder med både lokal och nationell förankring. Du kommer ha möjlighet att växla mellan olika roller i olika uppdrag, exempelvis som Agil ledare, Produktägare, Projektledare/IT-projektledare, Rådgivare inom agil transformation eller Scrum Master.

Gemensamt för dessa roller är behovet av en mycket god förmåga att:

 • Förstå hur kundens strategiska målsättningar kan realiseras med ny teknologi
 • Skapa en tydlig, gemensam riktning för alla intressenter utifrån de strategiska målsättningarna
 • Entusiasmera och bygga högpresterande och dynamiska team som kännetecknas av samarbete, öppenhet och ömsesidig tillit
 • Kontinuerligt utvärdera teamets arbete for att hitta vägar att nå målen, öka produktiviteten och få teammedlemmarna att utvecklas mot sina mål
 • Proaktivt identifiera och hantera risker samt hinder för teamet att nå de givna målen
 • Konsekvent driva förbättringsaktiviteter som en integrerad del av det dagliga teamarbetet
 • Välja och hantera verktyg, ramverk och metoder som stödjer teamets aktiviteter
 • Facilitera stora och komplexa åtaganden över flera distribuerade team
 • Coacha, implementera och stödja agila principer och arbetssätt över hela organisationer

 

Om din bakgrund

För denna roll söker vi dig som har erfarenhet från agilt ledarskap och/eller projektledning. Du har stor passion för det du gör och är bra på att inspirera även på distans. Du hanterar relationer, driver engagemang, bygger effektiva team, optimerar arbetet och sätter kunden och teamet främst. Du förstår vad det innebär att vara konsult, driver saker framåt och är bra på att leverera och få saker i mål samtidigt som du inte tar allt på största allvar och kan bjuda på dig själv.

 

Vi ser gärna att du har:

 • Relevant högskoleexamen som system- eller datavetare, civilingenjör eller motsvarande
 • Dokumenterad erfarenhet inom IT och digitalisering samt ett teknisk kunnande och intresse
 • Minst fem års ledarerfarenhet som agil ledare och/eller projektledare
 • Mycket goda ledaregenskaper, kommunikationsfärdigheter samt hög social förmåga
 • Stor vana av mötes- och workshopledning, förberedelser och dokumentation
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

 

Det är lite extra meriterande om du har:

 • Certifieringar inom agilt arbetssätt (exempelvis SAFe, Scrum Master, PO) och projektledning (exempelvis Prince2, PMP, IPMA)
 • Bakgrund som utvecklare, tech-lead eller annan teknisk roll
 • Erfarenhet från Azure DevOps, Jira eller liknande system
 • Erfarenhet från konsultbranschen

 

Hur är Nexer som arbetsgivare?

På Nexer tänker vi att varje ny idé, varje innovation och ny bekantskap är ett löfte om en bättre framtid. För dig, för våra kunder och för världen vi lever i.

Framtiden är inte en avlägsen dröm, den skapas av handlingarna vi gör idag. Hos Nexer får du möjlighet att drömma stort, tänka smart och se till att saker verkligen händer. Vi tar visionära idéer och skapar konkreta strategier. Vi använder teknik som verktyg för framsteg och hittar nya sätt att kommunicera på.

Vi arbetar värdestyrt och lägger vårt hjärta i allting vi gör. Du får nära till dem som fattar beslut och du kan alltid vara med och påverka. Jobbar du på Nexer får du en stark arbetsgivare med internationell närvaro och stora möjligheter att utvecklas.

Ansökan 

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan här nedan. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot ansökningar via e-post, men har du frågor om tjänsten eller Nexer, hör gärna av dig till Matthias Lehnecke, ansvarig chef, på matthias.lehnecke@nexergroup.com. Vi tar löpande emot ansökningar, så vänta inte med att söka!

 

Apply

Do you feel like the job fits in well with your experiences and ambitions? Then you are very welcome to submit your application below. If you have any questions, please contact Matthias Lehnecke

Matthias Lehnecke BU Manager, Nexer AB