3 tips for sustainable e-commerce | Nexer
Skip to content
SELECT LANGUAGE SELECT COUNTRY

3 tips

För hållbar e-handel

1. Minska antalet förpackningar och byt till hållbara material

Använder du cellofan, bubbelplast och vanliga plastpåsar när du skickar beställningar till dina kunder? Eftersom dessa produkter är tillverkade av engångsmaterial kan det ta mycket lång tid att bryta ner dem om de hamnar i miljön. Vad ska du göra för att komma till rätta med detta? Ett första steg är en förpackningsrevision för att eliminera alla onödiga förpackningar. Se vilka förpackningar du kan byta ut mot grönare alternativ. Exempelvis förpackningar gjorda av återvunna eller komposterbara material. Du kan till exempel använda återvinningsbart silkespapper för att slå in eller skydda dina produkter.

2. Erbjud möjlighet till klimatkompensation

Om du ger dina kunder möjligheten att bidra till en bättre miljö, kommer du också att göra kunderna mer medvetna om effekterna av sina handlingar. De kanske till exempel inte är helt medvetna om koldioxiden som genereras av att skicka en produkt. Utbilda dem om detta genom att fråga dem om de vill donera för att göra sina köp klimatneutrala. Studier visar att omkring sju av tio kunder kommer att donera till välgörande ändamål i utcheckningen om du ger dem möjligheten. Varför inte samtidigt erbjuda dig att matcha var och en av dina kunders donationer.

3. Minska din energiförbrukning

Förutom att byta till hållbara förpackningsmaterial och ha ett alternativ för klimatkompensation för dina kunder, kan du också titta på hur du kan minska ditt energisvinn. Du kan börja med att göra enkla förändringar som har stor inverkan på energiförbrukning – till exempel stänga av utrustning när den inte används, investera i lågenergibelysning och sänka temperaturen på kontoret. Nästa steg kan vara att göra en energibesiktning för att se hur du kan minska din energiförbrukning ytterligare.

Ladda ner vårt White paper

Nyfiken på att veta mer om hållbar e-handel? Ladda ned vårt white paper och ta del av våra bästa tips!